Ножем нападнута два Србина у Бабином Мосту: Избодени отац и син, нападачи ухапшени 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Ножем нападнута два Србина у Бабином Мосту: Избодени отац и син, нападачи ухапшени
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
13.09.2022 | 0 коментар(а)



Српски младић Немања Митровић (19) из Бабиног Моста код Обилића избоден је касно синоћ у раме и
Фото: ГЗС

у пределу врата од припадника локалне албанске породице која их већ дуже време малтретира, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Са Немањом је по рукама и стомаку исечен и његов отац Саша који је покушао да одбрани сина, наведено је у саопштењу.

 

Отац и син су превезени у КБЦ Приштина, а током ноћи транспортовани су у КБЦ Косовска Митровица, где је Немањи урађена комплетна дијагностика и он је смештен на одељење хирургије.

Како се наводи, са њима су ноћас све време били и представници Привременог органа општине Обилић не би ли им пружили помоћ и подршку.

Према речима очевидаца, Немању су нападачи пресрели на улици, а реч је о породици Шабани која је већ напала млађег малолетног сина Митровића.

Тада су га за Ускрс пресрели на улици и претили му ножем, а дете тек пуком срећом није повређено.

Авдулах Шабани је познат по малтретирању Срба и разбојништву у овом месту, али пролази без санкција годинама.

"Очигледно је да за нападаче на Србе нема адекватне санкције и Канцеларија за Косово и Метохију захтева најстрожу казну за починиоца. Иако је Канцеларија за Косово и Метохију и приликом првог напада апеловала и захтевала од међународних мисија да овом случају приступе најодговорније, инцидент је кулминирао у отворено рањавање старијег сина Немање. Нема сумње да је напад на Митровиће последица антисрпске политике и неодговорних, запаљивих изјава које свакодневно стижу из Приштине и Аљбина Куртија који Србима на тај начин црта мету на челу", каже се у саопштењу.

Овај дубоко забрињавајући инцидент уплашио је и онеспокојио Србе у овој српској средини који се не осећају безбедно ни на свом кућном прагу.

Канцеларија за Косово и Метохију помоћи ће породици Митровић, али захтева од међународних мисија на Косову и Метохији да стану на крај бахатим албанским породицама које тероришу српски народ у покрајини и да без одлагања примене адекватне мере из свог мандата и надлежности и конкретно - пруже пуну заштиту породици Митровић.

Ухапшени нападачи

Косовска полиција ухапсила је током ноћи двојицу Албанаца, међу којима је и особа која је ножем напала оца и сина, јавља данас РТС и указује да Митровићи имају тешке телесне повреде, али да нису животно угрожени.

Митровићима је указана лекарска помоћ у болници у Приштини, где су им ушивене ране и констатоване друге повреде.

У болници у Приштини испитани су по налогу дежурног тужиоца, а према незваничним сазнањима полиција је ухапсила двојицу Албанаца, међу којима је и нападач, којима је одређен пртивор од 48 сати.

Митровићи су током ноћи пребачени у болницу у Косовској Митровици, где су задржани ради праћења њиховог здравственог стања.

Немању су исте особе у Бабином Мосту напале и на Ускрс, али је Саша Митровић одустао од тужбе, после обећања родитеља нападача да се то више неће поновити.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.262.536 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)